Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، مهدی جهان تیغی: هفته گذشته گذشته کاربران ایرانی پیامی را از گوگل‌پلی، مارکت اصلی گوشی‌های اندروید دریافت کردند مبنی بر اینکه تلگرام طلایی و هاتگرام فاقد امنیت و ناقض حریم خصوصی هستند و بعد از آنهم  گوگل پلی در اقدامی خلاف حقوق شهروندی، به‌صورت مستقیم دو پیام‌رسان طلاگرام و هاتگرام را از روی گوشی‌های اندرویدی بسیاری از ایرانی‌ها حذف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این درحالی است که پیش از این وزیر اطلاعات تلگرام طلایی را شبکه اجتماعی جمهوری اسلامی معرفی کرده بود و برخی کاربران هماهنگ! در فضای مجازی هم این دو شبکه اجتماعی را بخشی از تدابیر ویژه وزیر جوان روحانی در حمایت از کاربران ایران برای ادامه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی معرفی می‌کردند. بدین ترتیب وزارت ارتباطات نیز با حمایت کامل از این دو پوسته، توانست ارتباط بیش از ۳۰ میلیون کاربر را دوباره با تلگرام برقرار کند.

اما اینها در حالی اتفاق افتاد که فرصت بسیاری خوبی بود تا یک کوچ دستجمعی توسط ایرانی‌ها به شبکه‌های اجتماعی بومی صورت بگیرد. کوچ ایرانی‌ها به شبکه‌های بومی گرچه به لحاظ فنی با چالش‌های جدی روبه رو بود ولی با یک دل و همصدا شدن مقامات جمهوری اسلامی تا حدی ممکن می‌شد. این در حالیست که با آمدن پوسته‌های تلگرام مورد تایید دولت عملا این مساله تا حد زیادی عملا منتفی شد. از سوی هنوز معلوم نیست چه مقدار هزینه صرف پوسته های تلگرام در ایران شده است. پولی که شاید می توانست به شبکه های داخلی کمک حالی باشد.

نکته قابل توجه دیگر این است که ضررهای اقتصادی شرکت‌های خصوصی داخلی و پول‌های مردم که در این فعل و انفعالات شبکه‌ها هدر می‌رود، را چه کسی باید جبران کند و دستگاه قضا دقیقا از از حلقوم چه کسانی باید آنها را بیرون بکشد؟! در شرایط تحریم، خرابکاری در یک بازار 50 میلیونی در فضای مجازی کم جنایتی هست؟ اگر پیش از این سلطان سکه، دلار، ارز و ... در کشور داشتیم، سلطان‌ مفسد این روزهای فضای مجازی در کشور کیست و کدام دستگاه جمهوری اسلامی باید آن را به مردم معرفی کند؟

اما آیا این اولین شکست و رکب آذری جهرمی در برابر مدیران تلگرام بوده است؟ پاسخ خیر است! او پیش از این نیز با مدیر تلگرام دیدار داشته و بر اساس آنچه در رسانه‌ها منتشر شده با مدیر روسی تلگرام توافقاتی کرده که پس از مدتی نه تنها بسیاری از آنها اجرایی نشد بلکه تلگرام عملا مسیر دیگری بر خلاف امنیت ملی ایران نیز در پیش گرفت. به همین دلیل می توان گفت وزیر جوان و مدعی تسلط بر فضای مجازی دولت روحانی یکبار دیگر مغلوب این شبکه اجتماعی و عوامل مشکوک آن شده است. اما به راستی چه کسی باید شاخ تلگرام در ایران را بشکند؟ با عملکرد آذری جهرمی به صراحت می‌توان گفت، کشور نیازمند مردی دیگر برای مقابله با شبکه‌های اجتماعی خارجی است.

اما عزت الله ضرغامی عضو شوراهای عالی فضای مجازی و انقلاب فرهنگی در صفحه شخصی خود درباره اینکه چرا پوسته‌های تلگرام یک سال پیش حذف نشد، توضیحات جالبی ارائه کرده که بی تدبیری جهرمی را بیشتر نشان می‌دهد.
متن این توضیح بدین شرح است:
مدیریت تلگرام می‌توانست یک سال پیش پوسته‌ها را حذف کند، ولی نکرد! چون قرار بود پیام رسان‌های نوپا و پرانگیزه، در آغاز کار منفعل و ناامید شوند. حالا که خیالشان از تداوم «بلاهت‌ها» (خوشبینانه) راحت شد، از طریق گوگل اپلیکیشن‌های پوسته‌ها را از روی گوشی‌ها حذف کردند! به همین سادگی!!

با این توضیحات گفته شده مردم با این بی‌تدبیری‌های این وزیر جوان باید چه کنند؟ او نه نظارتی را که مورد مقبول مردم باشد در این شبکه‌ها به سرانجام رسانده و نه کارش در اینباره درست انجام داده. به راستی وزیر ارتباطات چند مسئولیت و کار ویژه به این مهمی در دوران وزارتش دارد؟ بنابراین دوباره باید تکرار کرد که با عملکرد آذری جهرمی به صراحت می‌توان گفت، کشور نیازمند مردی دیگر برای مدیریت فضای مجازی است.

بدتر از همه الان معلوم شده که این دو پوسته امنیت نداشته و اطلاعات خصوصی مردم ایران نیز معلوم نیست در اختیار چه کسانی قرار دارد! آنهم زمانی که میلیون‌ها ایرانی در این دو پوسته عضو بودند. جفای گسترده‌تر از این در حق مردم ایران از طرف یک مقام و مسئول ممکن هست؟

تلخ تر از بی‌تدبیری وزیر جوان، اظهارات وزیر اطلاعات به عنوان یکی از چهره‌های اصلی امنیتی کشور است که گفته بود: تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است!

سوال اینجاست که منشا این اظهار نظر عجیب که اینک سبک بودن آن مشخص شده چیست؟ آیا صرفا ماحصل ارائه یک ارزیابی غلط کارشناسی به ایشان بوده؟ اگر بوده، منشا این ارزیابی غلط چه کسی و یا کسانی هستند و وزیر اطلاعات در مواجه به آنها چه برخوردی باید اینک داشته باشد؟ وزیر محترم دقیقا می توانند به مردم بگویند که چه کسی به او گفت، تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی هست.

اما آخر آنکه بر اساس همین ولنگاری درباره فضای مجازی چندی قبل زمینه تجاوز به کودکانی فرآهم شد و همین اخیرا یک طلبه همدانی نیز به قتل رسید. آیا پس از ده ها جنایت صورت گرفته در بستر تلگرام و اینستاگرام ، زمان رسیدگی به عوامل کمک کننده داخلی به این شبکه ها فرا نرسیده است؟! کی قرار است افرادی را در اینباره به مردم پاسخگو کنیم؟! امروز تکلیف قوه قضاییه چیست؟!

*مدیر مسئول جهان نيوز

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۸۵۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت تشکل‌های اسلامی اساتید، دانشجویی و بسیج دانشجویی و حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، دومین پنل دانشگاهی در قالب کرسی علمی ـ ترویجی ویژه تبیین تحولات فلسطین اشغالی با عنوان «تبیین ابعاد حقوقی و اقتصادی تحولات فلسطین اشغالی» در سالن علامه طباطبایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت برگزار شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان مرودشت در این نشست با بیان مطالبی به تحولات اخیر غزه و عملیات غرورآفرین «وعده صادق» اشاره کرد و گفت: خدای بزرگ را شاکریم که خون‌های پاک شهیدان ما در جنایت حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی در دمشق با عملیات تنبیهی رزمندگان غیور و حماسه‌ساز سپاه اسلام ثمر داد و با فروپاشی هیمنه پوشالی و بازدارندگی تزئینی و تارعنکبوتی ارتش صهیونیستی، شکستی تاریخی و راهبردی برای اشغالگران ثبت و یوم‌الله دیگری در تاریخ میهن رقم خورد.

غلامرضا شعبانی‌نیا افزود: بدون تردید، یکی از مشوق‌های ارتکاب گسترده این جنایات از سوی رژیم اشغالگر، بی‌کیفر ماندن آمران و عاملان جنایات ارتکابی است و رژیم اشغالگر با احساس مصونیت در قبال بی عملی و انفعال جامعه بین‌المللی، مستمراً به ارتکاب شدیدترین جنایات بین‌المللی مشغول بوده است.

وی در ادامه بر لزوم توجه به مناسبات میان حقوق و سیاست و پرداختن به همه جنبه‌ها و ابعاد مختلف موضوع تأکید کرد و گفت: لازم است به اهمیت توجه به آرمان‌خواهی و مقاومت مردم فلسطین در قبال جنایات رژیم اشغالگر قدس و نقش و جایگاه حقوقدانان، به‌خصوص حقوقدانان مسلمان در حمایت و انعکاس وضعیت کودکان، زنان و محکومیت عدم رعایت حقوق بشر در غزه پرداخته شود.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان مرودشت تبیین کرد: نقش دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری هرچه بیشتر از ظرفیت‌های موجود، تولید محتوای فاخر در فضای مجازی با هدف آگاه‌سازی اقشار مختلف مردم از دستاورد‌های مهم انقلاب اسلامی، کینه‌توزی‌ها و توطئه‌پراکنی‌های دشمنان این نظام شکوهمند بیشتر از اقشار دیگر جامعه است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت هم در این نشست ضمن خیرمقدم و قدردانی از اقدام تلافی‌جویانه عملیات «وعده صادق» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حمله پهپادی و موشکی به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی، آن را غرورآفرین دانست.

سیروس فارسی بیان کرد: ظلمی که نسبت به زنان و کودکان مظلوم فلسطین صورت می‌گیرد و از سویی جسارت رژیم صهیونیستی به خاک ایران در سوریه غیرقابل بخشش بود که باید به آن پاسخ داده می‌شد.

استاد گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت هم ضمن تبیین ماهیت جنگ غزه به‌عنوان یک مخاصمه مسلحانه بین‌المللی، به این جنگ به‌عنوان یک جنگ نامتقارن اشاره کرد.

علی زارع توضیح داد: باید ابعاد مختلف این مخاصمه را به‌خصوص از حیث حق بر جنگ و حق در جنگ، حقوق و تکالیف طرفین به‌‌خصوص در وضعیت اشغال و نقش سازمان ملل متحد در این موضوع مورد توجه و تحلیل قرار داد.

استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت هم به تشریح کارآمدی و نقاط قوت و ضعف حقوق بین‌الملل در مواجهه با جنگ غزه اشاره کرد و ضمن تبیین جنایات بین‌المللی ارتکابی و انفعال اولیه حقوق بین‌الملل در واکنش به این جنگ عنوان کرد: تصویب قطعنامه شورای امنیت ملل متحد در این زمینه، دستاورد قابل توجهی برای حقوق بین‌الملل است.

قهرمان سلوکی‌نژاد همچنین بر ضرورت اتحاد و همبستگی کشور‌های اسلامی در مواجهه با توطئه‌های آمریکا در منطقه خاورمیانه تأکید کرد.

به گزارش آنا، مسعود رودکی معاون آموزشی، معصومه عمادی معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، میثم حیدری عضو شورای اسلامی شهر مرودشت و عباس زارعی مسئول بسیج دانشجویی شهرستان مرودشت در این نشست حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سامانه دهک ریاست جمهوری فعال نشده است | مردم از باز کردن لینک ارسالی خودداری کنند
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • طلایی‌نیک:«وعده صادق» بسیاری از معادلات را تغییر داد
  • اراده ملت ایران بود که عملیات «وعده صادق» را رقم زد
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • سلطان گلزنی به استقلال و پرسپولیس کیست
  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود